EN Vastgoed advies Splitsingsvergunningen Inmeten NEN 2580 Omgevingsvergunningen
 • EN Vastgoed advies

  Vakkundig, veelzijdig, servicegericht, daadkrachtig en innovatief.

 • Splitsingsvergunningen

  Vindt u uw woning te groot of wilt u een deel van uw woning verkopen? Dan heeft u een splitsingsvergunning nodig. EN Vastgoed advies kan u bij dit ingewikkelde en tijdrovende proces helpen.

  Meer weten
 • Inmeten NEN 2580

  Heeft u een conflict met een andere partij over het aantal vierkante meters? EN Vastgoed advies kan u hierin de helpende hand bieden. Wij zijn een onafhankelijke partij die gespecialiseerd is in het inmeten van panden conform NEN 2580.

  Meer weten
 • Omgevingsvergunningen

  EN Vastgoed advies neemt uw vergunningsaanvraag van a tot z uit handen. Van het indienen van de omgevingsvergunning tot het vergelijken van offertes van aannemers en van ontwerp tot volwaardige bouwtekening.

  Meer weten

Daglichtberekening

In het bouwbesluit zijn verschillende voorschriften opgenomen waaronder voorschriften voor minimale hoeveelheden daglicht in gebouwen. Om er zeker van te zijn dat uw woning of kantoorruimte aan deze eisen voldoet, kunt u een daglichtberekening laten maken.

 

Wanneer heeft u een daglichtberekening nodig?

 • U gaat bouwen;
 • U gaat verbouwen;
 • U wilt zekerheid over hoeveelheid daglicht.

 

Werkwijze daglichtberekening

EN Vastgoed is op de hoogte van de gestelde eisen en zal dan ook op basis van NEN 2057 norm een nauwkeurige berekening maken. U ontvangt deze inclusief advies in een uitgewerkt rapport.

De eisen van het bouwbesluit zijn verschillend per gebruiksfunctie. Ook wordt er verschil gemaakt tussen nieuwbouw en bestaande bouw. De eisen voor nieuwbouw zijn vele malen strenger dan voor bestaande bouw. Dit omdat men simpelweg bij een woning uit 1930 niet kan verlangen dat de woning gaat voldoen aan de nieuwste eisen uit 2012 voor daglichtberekeningen.

Kortom, dit is een ingewikkelde vorm van berekenen waarbij wij u graag helpen.

knop referenties knop offere knop contact

Bent u geïnteresseerd in deze diensten dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 EN Vastgoed advies verzorgt voor daglichtberekeningen in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.

 

Voorbeelden