EN Vastgoed Advies

Energie Index woning verhuur

Als verhuurder bent u verplicht nieuwe huurders te informeren over de energieprestatie van de woning (voor bestaande huurders geldt die verplichting niet altijd). Afhankelijk van de energieprestatie (Energie Index) krijgt een woning extra punten. Hoe energiezuiniger de woningen des te meer punten uw woning krijgt voor de WWS puntentelling.

Sinds 1 januari 2015 bepaalt de Energie Index de energiezuinigheid (energieprestatie) van een woning. De Energie Index van een woningdrukt de energetische prestatie van een woning uit in een getal aan de hand van een nauwkeurige berekening.

 

Waarom Energie Index?

  • Verplicht bij nieuwe verhuur;
  • Mee te nemen in WWS puntentelling;
  • Nauwkeurig beeld van energieprestatie woning.

 

Werkwijze Energie Index

EN Vastgoed  zal op locatie langskomen om de woning op 150 kenmerken te beoordelen. Aan de hand hiervan werkt onze adviseur dit op kantoor uit tot een volwaardig berekening ‘’Energie Index’’. Deze berekening maakt hij zonder tussenkomst van de web-applicatie van de overheid. Naast de Energie Index, zal ook het wel bekende Energielabel (A t/m G) afgegeven worden.

EN Vastgoed rekent voor het verzorgen van de Energie Index op locatie een bedrag van €189, – excl. btw en reiskosten. Deze prijs is gebaseerd op woningen van max. 200 m2.

Gaat u uw woning verkopen? Dan kunt is een definitief energielabel voldoende.

epbd

EN Vastgoed is BRL 9500-00 en 9500-01 gecertificeerd voor het afgeven van Energielabels voor bestaande woningen.

knop referenties knop offere knop contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 EN Vastgoed advies verzorgt energie index in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, en nog veel meer plaatsen binnen Nederland. 

 

Voorbeelden