EN Vastgoed Advies

Funderingsherstel

Wanneer de fundering van uw woning niet meer naar behoren functioneert, is het van belang om deze te herstellen. Wanneer u dit niet doet kan dit ernstige gevolgen hebben voor uw woning, de waarde van uw woning en naastgelegen woningen.

Voor funderingsherstel is vaak een omgevingsvergunning nodig. Bij de vergunningsaanvraag dient u tekeningen aan te leveren van bestaande en nieuwe situatie. Daarbij komen ook belangrijke constructieberekeningen kijken. EN Vastgoed zal u informeren over beperkingen en mogelijkheden. Daarna stellen wij de benodigde tekeningen op en doen wij de vergunningsaanvraag voor u.

Kosten aanvraag omgevingsvergunning funderingsherstel?

Bij het verkrijgen van een omgevingsvergunning/bouwvergunning voor een funderingsherstel komen verschillende kosten kijken. Zowel voor het aanvragen van de omgevingsvergunning bij de gemeente, als voor het maken van de verplichte tekeningen.

Gemeentelijke kosten omgevingsvergunning:
Gemeente rekent ca. 2% van de bouwkosten (excl. BTW) aan leges kosten. De leges kosten verschillen wel per gemeente, dus neem altijd even een kijkje op de gemeentelijke website om te kijken met welk percentage uw gemeente werkt.

Kosten vergunningstekening:
Wij bieden ook het benodigde tekenwerk. Hierbij gaat het om het maken van ontwerpen, tekeningen, constructieberekeningen, etc. Maar ook de begeleiding van het traject. Namelijk het aanvragen en indienen van de omgevingsvergunning. Daarbij voeren wij ook de nodige communicatie met de gemeente en houden u daarvan op de hoogte.

Kosten realisatie funderingsherstel

De kosten voor het funderingsherstel zijn zeer variabel. Wanneer wij uw vergunningaanvraag uit handen nemen, kunnen wij ook het volgende voor u doen: Het opvragen van offertes voor funderingsherstel. Dit doen wij bij een drietal gerenommeerde aannemers. Deze offertes zullen wij voor u vergelijken en u een gedegen advies geven.

 

Procedure omgevingsvergunning aanvraag bij gemeente

Procedure aanvraag omgevingsvergunning gemeente

 

Werkwijze omgevingsvergunningaanvraag EN Vastgoed advies

Werkwijze indiening omgevingsvergunning EN Vastgoed advies

 

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

knop referenties knop offere knop contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 EN Vastgoed advies verzorgt voor u het aanvragen en opstellen van uw omgevingsvergunning in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.

 

Voorbeelden