EN Vastgoed advies Splitsingsvergunningen Inmeten NEN 2580 Omgevingsvergunningen
 • EN Vastgoed advies

  Vakkundig, veelzijdig, servicegericht, daadkrachtig en innovatief.

 • Splitsingsvergunningen

  Vindt u uw woning te groot of wilt u een deel van uw woning verkopen? Dan heeft u een splitsingsvergunning nodig. EN Vastgoed advies kan u bij dit ingewikkelde en tijdrovende proces helpen.

  Meer weten
 • Inmeten NEN 2580

  Heeft u een conflict met een andere partij over het aantal vierkante meters? EN Vastgoed advies kan u hierin de helpende hand bieden. Wij zijn een onafhankelijke partij die gespecialiseerd is in het inmeten van panden conform NEN 2580.

  Meer weten
 • Omgevingsvergunningen

  EN Vastgoed advies neemt uw vergunningsaanvraag van a tot z uit handen. Van het indienen van de omgevingsvergunning tot het vergelijken van offertes van aannemers en van ontwerp tot volwaardige bouwtekening.

  Meer weten

Gebruiksmelding

Voor een veilige werk en leefomgeving worden zeer strenge eisen gesteld aan de veiligheid van het pand waar mensen zich bevinden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een gebruiksvergunning en een gebruiksmelding. Bijvoorbeeld panden waarin meer dan 10 personen slapen, waar meer dan 12 gehandicapten of meer dan 10 kinderen jonger dan 12 jaar verblijven hebben altijd een gebruiksvergunning nodig. Voor de meeste overige doeleinden, voldoet een gebruiksmelding. De stappen die voor de gebruikersmelding en gebruikersvergunning doorlopen dienen te worden zijn nagenoeg gelijk.

 

Wanneer doet u een gebruiksmelding?

 • Wanneer u in een gebouw meer dan 50 personen tegelijk laat verblijven (let op: geldt niet voor woningen en woongebouwen);
 • Een woning kamergewijs gaat verhuren;
 • U door een gelijkwaardige oplossing aan de brandveiligheidseisen van het gebruiksbesluit wilt voldoen.

Met ‘een gelijkwaardige oplossing’ wordt het volgende bedoeld: een situatie waarin niet aan de brandveiligheidseisen van het Gebruiksbesluit wordt voldaan,  maar de brandveiligheid wel wordt gewaarborgd door een andere oplossing. Een andere oplossing kan zijn toegestaan wanneer deze tenminste dezelfde mate van brandveiligheid biedt.

 

Waar moet u rekening mee houden?

U moet de gebruiksmelding ten minste vier weken voor aanvang van het gebruik van het bouwwerk doen.

Wanneer u een gebruiksmelding heeft gedaan, kan brandweer of gemeente komen controleren of het gebruik van het bouwwerk aan  eisen van het gebruiksbesluit voldoet. Dit kan gebeuren voordat het bouwwerk in gebruik is genomen, maar ook daarna. Voorkeur hiervoor is bij de melding aan te geven.

 

Werkwijze gebruiksmelding

EN Vastgoed is op de hoogte van alle gestelde eisen. Wij doen de gebruiksmelding voor u en nemen daarbij alle benodigde handelingen voor u over. Daarnaast kunnen wij een advies geven over eventuele ”gelijkwaardige oplossingen” wanneer de gestelde standaard eis in uw situatie niet realiseerbaar is.

 

knop referenties knop offere knop contact

Bent u geïnteresseerd in deze diensten dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

EN Vastgoed advies verzorgt gebruiksmeldingen in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.

 

Voorbeelden

 

Bedrijfsfilm

NEN 2580 meting

Plattegronden