EN Vastgoed advies Splitsingsvergunningen Inmeten NEN 2580 Omgevingsvergunningen
 • EN Vastgoed advies

  Vakkundig, veelzijdig, servicegericht, daadkrachtig en innovatief.

 • Splitsingsvergunningen

  Vindt u uw woning te groot of wilt u een deel van uw woning verkopen? Dan heeft u een splitsingsvergunning nodig. EN Vastgoed advies kan u bij dit ingewikkelde en tijdrovende proces helpen.

  Meer weten
 • Inmeten NEN 2580

  Heeft u een conflict met een andere partij over het aantal vierkante meters? EN Vastgoed advies kan u hierin de helpende hand bieden. Wij zijn een onafhankelijke partij die gespecialiseerd is in het inmeten van panden conform NEN 2580.

  Meer weten
 • Omgevingsvergunningen

  EN Vastgoed advies neemt uw vergunningsaanvraag van a tot z uit handen. Van het indienen van de omgevingsvergunning tot het vergelijken van offertes van aannemers en van ontwerp tot volwaardige bouwtekening.

  Meer weten

Gebruiksvergunning

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een gebruiksvergunning en een gebruiksmelding. Bijvoorbeeld panden waarin meer dan 12 gehandicapten, meer dan 10 kinderen jonger dan 12 jaar verblijven of meer dan 10 personen slapen hebben altijd een gebruiksvergunning nodig. Voor de meeste overige doeleinden is een gebruiksmelding voldoende. De procedure voor het doen van een gebruikersmelding en het aanvragen van een gebruikersvergunning zijn nagenoeg gelijk.

 

Wanneer is een gebruiksvergunning nodig?

 • Bedrijfsmatig of in het kader van verzorging nachtverblijf aan meer dan 10 personen gaat verschaffen, bijvoorbeeld in een hotel, pension, kampeerboerderij, ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingshuis of gevangenis;
 • Dagverblijf gaat verschaffen aan meer dan 10 kinderen onder de 12 jaar, bijvoorbeeld in een basisschool of kinderdagverblijf;
 • Dagverblijf gaat verschaffen aan meer dan 10 lichamelijk of verstandelijk gehandicapte personen, bijvoorbeeld door dagopvang.

 

Werkwijze

Wanneer u een gebruiksvergunning voor brandveiligheid aanvraagt bij uw gemeente, heeft u ondersteunend tekenwerk nodig. Omdat dit goedgekeurd moet worden door de gemeente en de brandweer, dienen de tekeningen te voldoen aan zeer strenge eisen.  Zo moet ondermeer duidelijk zijn waar er zich brandhaspels, blusmiddelen, brandmelders etc. bevinden. EN Vastgoed advies kan u tekenwerk leveren wat aan al deze eisen voor brandveiligheid voldoet.

Let op: Wanneer de gebruiksvergunning vergeven is heeft u kans op controle van brandweer of gemeente. Zorg ervoor dat u de vergunning minimaal 4 weken voor gebruik heeft aangevraagd.

 

knop referenties knop offere knop contact

Bent u geïnteresseerd in deze diensten dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 EN Vastgoed advies verzorgt gebruiksvergunningen in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.

 

Voorbeelden

 

Bedrijfsfilm

NEN 2580 meting

Plattegronden