EN Vastgoed Advies

Gevelwijziging – kozijnen vervangen vergunning

U maakt van twee ramen één groot raam, vervangt de openslaande deuren door een schuifpui of u plaatst een heel ander model buitendeur.  Allemaal zaken waardoor uw raam- of deurkozijn zichtbaar verandert en waardoor wellicht zelfs de constructie van de buitengevel wijzigt.

 

Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een gevelwijziging of het vervangen van kozijnen?

In het merendeel van de gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een gevelwijziging of het vervangen van kozijnen. Of u er één nodig heeft is na te gaan via onderstaande link:

Doe de omgevingsvergunning check

Let op: Dit is slechts een schatting. Vanwege dat elke gemeente een ander beleid, bestemmingsplan, bouwverordening en welstandsniveau hanteert, kan het zo zijn dat er in uw geval juist wel of juist geen omgevingsvergunning vereist is terwijl de omgevingsvergunning-check anders representeert.

Als u twijfel heeft over de verplichting van de omgevingsvergunning/bouwvergunning voor een gevelwijziging, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Hierbij krijgt u een duidelijk beeld van de keuzes en verplichtingen betreft het realiseren van een gevelwijziging.

 

Kosten aanvraag omgevingsvergunning gevelwijziging/ kozijnen vervangen?

Bij een omgevingsvergunning voor een gevelwijziging of het vervangen van kozijnen zijn diverse kosten van toepassing, de kosten met betrekking tot de omgevingsvergunning tekenaar/aanvrager en de kosten met betrekking tot de gemeente.

Gemeentelijke kosten:

Goed om te weten is dat de gemeente circa 2% van de bouwkosten (excl. BTW) rekent aan leges kosten. Voorbeeld: Een gevelwijziging kost €5.000 dan zijn de leges kosten van de gemeente circa €100,-, echter zijn er bij veel gemeenten minimale leges kosten van circa €170,-. De leges kosten variëren wel per gemeente, dus kijk altijd even een op uw gemeentelijke website en neem waar met welk percentage/minimum leges uw gemeente werkt.

Kosten omgevingsvergunningstekening:

Wij berekenen kosten door voor het ontwerpen, tekenen, constructieberekening, aanvragen, indienen en begeleiden van de vergunning.

 

Wat zijn de kosten voor een gevelwijziging/kozijnen vervangen?

De kosten voor kozijnen/ gevelwijzigingen zijn zeer variabel. Wij kunnen hier dus geen richtprijs voor geven.

Volledig ontzorgt worden?

Indien wij uw omgevingsvergunning aanvraag op ons nemen kunnen wij ook het volgende voor u betekenen:

Het opvragen van de offertes voor de bouw van de gevelwijziging. Dit doen wij bij een driemanschap gerenommeerde aannemers. De offertes zullen wij voor u naast elkaar stellen en u een betrouwbaar advies geven.

 

Procedure omgevingsvergunning aanvraag gemeente

Procedure aanvraag omgevingsvergunning gemeente

 

Werkwijze omgevingsvergunningaanvraag EN Vastgoed 

Werkwijze indiening omgevingsvergunning EN Vastgoed advies

 

Waar moet u nog meer aan denken bij realisatie/ bouwen

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

knop referenties knop offere knop contact

Bent u geïnteresseerd in deze diensten dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

EN Vastgoed advies verzorgt voor u het aanvragen en opstellen van uw omgevingsvergunning in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.

 

Voorbeelden