EN Vastgoed Advies

Milieuprestatieberekening

De milieuprestatieberekening voor gebouwen (MPG berekening) berekent de milieubelasting van de bouwmaterialen welke gebruikt zijn in het gebouw. Sinds januari 2013 is het verplicht om een milieuprestatieberekening te overhandigen bij de aanvraag van een omgevingsvergunning voor nieuwbouw, woongebouwen en kantoren groter dan 100 m2.

 

Waarom heeft u een Milieuprestatieberekening nodig?

Sinds januari 2013 is het verplicht om een milieuprestatieberekening toe te voegen aan een omgevingsvergunningaanvraag. Ook is de milieuprestatieberekeing (MPG) sinds 1 juli 2013 toegevoegd aan de checklist van het omgevingsloket. Hierdoor stijgt het aantal gemeenten die hierom vragen.

 

Werkwijze Milieuprestatieberekening

Bij de milieuprestatieberekening worden de bouwmaterialen in een rekenprogramma gekoppeld aan de milieuprofielen van deze materialen. Deze profielen worden door de SBK (Stichting Bouwkwaliteit) beheerd in de Nationale Millieu Database.

Bouw- en Woningtoezicht vraagt om een goede onderbouwing van de milieuprestatie. Dit gebeurt middels het Bewijs Milieuprestatie wat bevestigt wordt vanuit SBK naar Bouw- en Woningtoezicht.

De milieuprestatieberekening moet voldoen aan de ‘Bepalingsmethode Milieuprestatie gebouwen en GWW-werken’. Hiermee kan de milieuprestatie van een compleet bouwwerk worden bepaald op basis van de prestatie van de elementen en producten waaruit het gebouw is opgebouwd.

 

knop referenties knop offere knop contact

Bent u geïnteresseerd in deze diensten dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 EN Vastgoed advies verzorgt  Milieuprestatieberekening in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.