EN Vastgoed advies Splitsingsvergunningen Inmeten NEN 2580 Omgevingsvergunningen
 • EN Vastgoed advies

  Vakkundig, veelzijdig, servicegericht, daadkrachtig en innovatief.

 • Splitsingsvergunningen

  Vindt u uw woning te groot of wilt u een deel van uw woning verkopen? Dan heeft u een splitsingsvergunning nodig. EN Vastgoed advies kan u bij dit ingewikkelde en tijdrovende proces helpen.

  Meer weten
 • Inmeten NEN 2580

  Heeft u een conflict met een andere partij over het aantal vierkante meters? EN Vastgoed advies kan u hierin de helpende hand bieden. Wij zijn een onafhankelijke partij die gespecialiseerd is in het inmeten van panden conform NEN 2580.

  Meer weten
 • Omgevingsvergunningen

  EN Vastgoed advies neemt uw vergunningsaanvraag van a tot z uit handen. Van het indienen van de omgevingsvergunning tot het vergelijken van offertes van aannemers en van ontwerp tot volwaardige bouwtekening.

  Meer weten

Aanbouw – Uitbouw vergunning

Een aanbouw of uitbouw is een gebouw wat aan een ander bouwwerk is geplaatst. Hierbij is er een directe toegang vanuit het basisbouwwerk tot het aan- of uitgebouwde door middel van bijvoorbeeld een deur.

 

Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een aanbouw of uitbouw?

In vele gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een aanbouw of uitbouw. Dit is na te gaan via onderstaande link.

Doe de omgevingsvergunning check

Let op: Dit is slechts een schatting. Omdat elke gemeente een ander beleid, bestemmingsplan, bouwverordening en welstandsniveau hanteert, kan het zo zijn dat er in uw geval wel of geen omgevingsvergunning nodig is terwijl de omgevingsvergunning check anders weergeeft.

Wanneer u twijfelt over de verplichting van de omgevingsvergunning/bouwvergunning voor een aanbouw of uitbouw, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Hierbij krijgt u een helder beeld van de mogelijkheden en verplichtingen betreft het realiseren van een aanbouw/uitbouw.

Kosten aanvraag omgevingsvergunning aanbouw of uitbouw?

Bij het verkrijgen van een omgevingsvergunning/bouwvergunning voor een aanbouw of uitbouw komen verschillende kosten kijken. Zowel voor het aanvragen van de omgevingsvergunning bij de gemeente, als voor het realiseren van de verplichte tekeningen.

Gemeentelijke kosten omgevingsvergunning:

Belangrijk hierbij is om te weten dat de gemeente ca. 2% van de bouwkosten (excl. BTW) rekent aan leges kosten.
Voorbeeld: De aanbouw of uitbouw kost €20.000, dan zijn de leges kosten van de gemeente ca. €400, – . De leges kosten verschillen wel per gemeente, dus neem altijd even een kijkje op de gemeentelijke website om te kijken met welk percentage uw gemeente werkt.

Vergunningstekening:
Wij bieden ook ons vakkundig tekenwerk aan. Hierbij gaat het om het maken van ontwerpen, tekeningen, constructieberekeningen, etc. Maar ook de begeleiding van het traject. Namelijk het aanvragen en indienen van de omgevingsvergunning. Daarbij voeren wij ook de nodige communicatie met de gemeente en houden u daarvan op de hoogte.

Wilt u meer informatie over de kosten voor het aanvragen van een bouwvergunning voor een aanbouw of uitbouw, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Kosten realisatie aanbouw of uitbouw 

In de prijs voor een standaard aanbouw of uitbouw van bijvoorbeeld 5 meter bij 2,5 meter zijn de volgende elementen opgenomen:

Fundering, Betonvloer, HSB binnenwanden, Isolatie wanden en dak, Metselwerk buitenmuur, Dakconstructie, Elektra en Loodgieterswerk, Stukadoorswerk. Deze prijs is voor een compleet afgewerkte aanbouw of uitbouw.

Volledig ontzorgt worden?
Wanneer wij uw vergunningaanvraag uit handen nemen, kunnen wij ook het volgende voor u doen:
Het opvragen van offertes voor de bouw van de aanbouw of uitbouw. Dit doen wij bij een drietal gerenommeerde aannemers. Deze offertes zullen wij voor u vergelijken en u een gedegen advies geven.

Procedure omgevingsvergunning aanvraag bij gemeente

Procedure aanvraag omgevingsvergunning gemeente

 

Werkwijze omgevingsvergunningaanvraag EN Vastgoed advies

Werkwijze indiening omgevingsvergunning EN Vastgoed advies

 

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

knop referenties knop offere knop contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 EN Vastgoed advies verzorgt voor u het aanvragen en opstellen van uw omgevingsvergunning in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.

 

 

Voorbeelden