EN Vastgoed Advies

Balkon – Loggia vergunning

Definitie balkon: stuk vloer boven de grond, dat uit een huis steekt, met een hek eromheen. Definitie Loggia: Een loggia is een open ruimte of galerij, door zuilen of pilaren gedragen.

 

Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een Balkon of Loggia?

In vele gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een balkon of loggia. Dit is na te gaan via onderstaande link:

Doe de omgevingsvergunning check

Let op: Dit is slechts een schatting. Omdat elke gemeente een ander beleid, bestemmingsplan, bouwverordening en welstandsniveau hanteert, kan het zo zijn dat er in uw geval wel of geen omgevingsvergunning nodig is terwijl de omgevingsvergunning-check anders weergeeft.

Wanneer u twijfelt over de verplichting van de omgevingsvergunning/bouwvergunning voor een balkon of loggia, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Hierbij krijgt u een helder beeld van de mogelijkheden en verplichtingen betreft het realiseren van een balkon of loggia.

 

Wat zijn de kosten van een omgevingsvergunning voor een Balkon of Loggia?

Bij het verkrijgen van een omgevingsvergunning/bouwvergunning voor een balkon of loggia komen verschillende kosten kijken. Zowel voor het aanvragen van de omgevingsvergunning bij de gemeente, als voor het realiseren van de verplichte tekeningen.

Gemeentelijke kosten omgevingsvergunning:

Belangrijk hierbij is om te weten dat de gemeente ca. 2% van de bouwkosten (excl. BTW) rekent aan leges kosten. Voorbeeld: Een Balkon of loggia kost €10.000 dan zijn de leges kosten van de gemeente ca. €200,- . De leges kosten verschillen wel per gemeente dus neem altijd even een kijkje op uw gemeentelijke website om te kijken met welk percentage/ minimum leges uw gemeente werkt.

Vergunningstekening:
Wij bieden ook ons vakkundig tekenwerk aan. Hierbij gaat het om het maken van ontwerpen, tekeningen, constructieberekeningen, etc. Maar ook de begeleiding van het traject. Namelijk het aanvragen en indienen van de omgevingsvergunning. Daarbij voeren wij ook de nodige communicatie met de gemeente en houden u daarvan op de hoogte.

Wilt u meer informatie over de kosten voor het aanvragen van een bouwvergunning voor een balkon of loggia, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Wat zijn de kosten voor de bouw van een Balkon of Loggia?

De bouwkosten voor een standaard balkon of loggia van 5 meter breed bij 2,5 meter, kunnen wij voor u berekenen. In de prijs wordt er vanuit gegaan dat er geen grote constructieve wijzigingen hoeven te worden toegepast

Volledig ontzorgt worden?

Wanneer wij uw vergunningaanvraag uit handen nemen, kunnen wij ook het volgende voor u doen:

Het opvragen van offertes voor de bouw van het balkon of de loggia. Dit doen wij bij een drietal gerenommeerde aannemers. Deze offertes zullen wij voor u vergelijken en u een gedegen advies geven.

 

Procedure omgevingsvergunning aanvraag bij gemeente

Procedure aanvraag omgevingsvergunning gemeente

 

Werkwijze omgevingsvergunningaanvraag EN Vastgoed advies

Werkwijze indiening omgevingsvergunning EN Vastgoed advies

 

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

knop referenties knop offere knop contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 EN Vastgoed advies verzorgt voor u het aanvragen en opstellen van uw omgevingsvergunning in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.