EN Vastgoed Advies

Bijgebouw – Garage vergunning

Een bijgebouw is een zelfstandig bouwwerk. Het bouwwerk staat niet in directe verbinding met je woning. Ook wordt het via een aparte toegangsdeur bereikt welke geen directe verbinding geeft aan de woning. Het kan wel tegen de woning aangebouwd worden. Voorbeelden van een bijgebouw: een garage, een tuinhuis, een schuur of een gastenverblijf.

 

Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een bijgebouw of garage?

In veel gevallen heeft u voor een bijgebouw of garage een omgevingsvergunning nodig. Dit is via onderstaande link na te gaan:

Doe de omgevingsvergunning check

Let op: Dit is een schatting. Omdat elke gemeente een ander bestemmingsplan, beleid, bouwverordening en welstandsniveau hanteert, kan het zo zijn dat er in uw geval wel of geen omgevingsvergunning nodig is hoewel de omgevingsvergunning-check anders laat zien.

Als u aarzelt over de verplichting van de omgevingsvergunning/bouwvergunning voor een bijgebouw of garage, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Hierdoor krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijkheden en verplichtingen betreft het verwezenlijken van een bijgebouw.

 

Wat zijn de kosten van een omgevingsvergunning voor een bijgebouw of garage?

Voor een omgevingsvergunning zijn diverse kosten van toepassing. De kosten voor de de vergunning tekenaar/aanvrager en de verwerkingskosten van de gemeente .

Gemeentelijke kosten omgevingsvergunning:

Gemeenten rekenen ca. 2% van de bouwkosten (excl. BTW)  aan leges kosten. Voorbeeld: Een bijgebouw of garage kost  €15.000 dan zijn de leges kosten van de gemeente ca. €300,-. De leges kosten verschillen wel per gemeente dus neem altijd even een kijkje op uw gemeentelijke website om te kijken met welk percentage uw gemeente werkt.

Kosten vergunningstekening:

Wij kunnen u ontzorgen door uit te rekenen hoeveel het kost voor het ontwerpen, tekenen, de constructieberekening, het aanvragen, indienen en begeleiden van de vergunning. Daarbij voeren wij ook de nodige communicatie met de gemeente en houden u daarvan op de hoogte.

 

Welke onderdelen zitten bij de kosten inbegrepen voor de bouw van een bijgebouw of garage?

In de prijs voor een standaard bijgebouw/ garage van 5 meter bij 3 meter zijn de volgende elementen opgenomen:

Fundering, Betonvloer, Metselwerk buitenmuur, Dakconstructie, Elektra en loodgieterwerk.

Als wij uw vergunningaanvraag regelen, dan kunt u als extra optie kiezen voor:

Het opvragen van offertes voor de bouw van een bijgebouw/ garage doen wij bij een drietal gerenommeerde aannemers. Deze offertes zullen wij voor u vergelijken en u een gedegen advies geven.

 

Procedure omgevingsvergunning aanvraag gemeente 

Procedure aanvraag omgevingsvergunning gemeente

 

Werkwijze omgevingsvergunningaanvraag EN Vastgoed 

Werkwijze indiening omgevingsvergunning EN Vastgoed advies

 

Waar moet u nog meer aan denken bij realisatie/ bouwen?

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

knop referenties knop offere knop contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

EN Vastgoed advies verzorgt voor u het aanvragen en opstellen van uw omgevingsvergunning in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.

 

Voorbeelden