EN Vastgoed Advies

Carport vergunning

Een carport is een overkapping waaronder een auto beschermd tegen weersinvloeden geparkeerd kan worden. Het bouwwerk bestaat uit een overkapte parkeerplaats die losstaand of aangebouwd kan zijn uitgevoerd.

 

Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een carport of overkapping?

In het grotendeel van de gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een carport. Dit is na te gaan via onderstaande link:

Doe de omgevingsvergunning check

Let op: Dit is niet meer dan een schatting. Omdat elke gemeente een ander bestemmingsplan, bouwverordening, welstandsniveau en beleid hanteert, kan het zo zijn dat er in uw geval wel of geen omgevingsvergunning nodig is terwijl de omgevingsvergunning-check anders toont.

Wanneer u in dubio staat over de verplichting van de bouwvergunning/omgevingsvergunning voor een carport of overkapping, kunt u te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen. Hierbij krijgt u een zuiver beeld van de verplichtingen en mogelijkheden betreft het waarmaken van een carport of overkapping.

 

Wat zijn de kosten van een omgevingsvergunning voor een carport of overkapping?

Voor een omgevingsvergunning zijn diverse kosten van toepassing. De kosten voor de de vergunning tekenaar/aanvrager en de verwerkingskosten van de gemeente.

Gemeentelijke kosten omgevingsvergunning:

Gemeenten rekenen ca. 2% van de bouwkosten (excl. BTW)  aan leges kosten. Voorbeeld: Een carport of overkapping kost  €15.000, dan zijn de leges kosten van de gemeente ca. €300,-. De leges kosten verschillen wel per gemeente dus neem altijd even een kijkje op uw gemeentelijke website om te kijken met welk percentage uw gemeente werkt.

Kosten vergunningstekening:

De kosten kunnen wij voor u uitrekenen voor het ontwerpen, tekenen, de constructieberekening, het aanvragen, indienen en begeleiden van de bouwvergunning/omgevingsvergunning. Daarbij voeren wij ook de nodige communicatie met de gemeente en houden u daarvan op de hoogte.

 

Wat zijn de kosten voor de bouw van een carport of overkapping?

In de prijs waar wij de bouw op baseren voor bijvoorbeeld een standaard luxe overkapping of carport zijn de volgende elementen opgenomen:

Houten draagconstructie, Fundering, Betonvloer en overkapping incl. afwerking.

Volledig ontzorgt worden?

Het opvragen van offertes voor de bouw van de terras overkapping doen wij bij een drietal gerenommeerde aannemers. Deze offertes zullen wij voor u vergelijken en u een gedegen advies geven.

 

Procedure omgevingsvergunning aanvraag gemeente

Procedure aanvraag omgevingsvergunning gemeente

 

Werkwijze omgevingsvergunningaanvraag EN Vastgoed 

Werkwijze indiening omgevingsvergunning EN Vastgoed advies

 

Waar moet u nog meer aan denken bij realisatie/ bouwen

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

knop referenties knop offere knop contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u, neem dan vrijblijvend contact met ons op..

 EN Vastgoed advies verzorgt voor u het aanvragen en opstellen van uw omgevingsvergunning in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.