EN Vastgoed Advies

Dakkapel vergunning

Een dakkapel is een uitbouw van het schuin dakvlak, meestal bestaand uit een raamkozijn met beweegbare onderdelen, twee driehoekvormige zijwanden en een afdekking.

Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een dakkapel bouwen?

In het grotendeel van de gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig voor het bouwen van een Dakkapel. Dit kunt u nagaan via onderstaande link:

Doe de omgevingsvergunning check

Let op: Dit is niet meer dan een schatting. Omdat elke gemeente een ander beleid, bouwverordening, bestemmingsplan en welstandsniveau hanteert, kan het zo zijn dat er in uw situatie wel of geen omgevingsvergunning nodig is hoewel de omgevingsvergunning-check anders weergeeft.

Als u twijfelt over de verplichting van de omgevingsvergunning/bouwvergunning voor een dakkapel, kunt u altijd zonder verplichting contact met ons opnemen. Hierbij krijgt u een helder beeld van de mogelijkheden en obligaties aangaand het realiseren van een dakkapel.

 

Kosten aanvraag omgevingsvergunning dakkapel?

Voor de aanvraag van een omgevingsvergunning komen twee soorten kosten naar voren. De verwerkingskosten van de gemeente en de kosten voor de tekenaar en aanvrager van de omgevingsvergunning.

Gemeentelijke kosten omgevingsvergunning:

Van belang om te weten is dat de gemeente ongeveer 2% van de bouwkosten (excl. BTW) aan leges kosten rekent. Voorbeeld: Een dakkapel kost €5.000, dan zijn de leges kosten van de gemeente circa €100,-. De leges kosten variëren per gemeente, dus breng altijd even een bezoek aan uw gemeentelijke website om te checken met welk percentage/ minimum leges uw gemeente werkt.

 Kosten omgevingsvergunningstekening:

De kosten waarop wij onze kosten calculeren zijn voor het ontwerpen, tekenen, constructieberekening, aanvragen, indienen en begeleiden van de vergunning.  Daarbij voeren wij ook de nodige communicatie met de gemeente en houden u daarvan op de hoogte.

 

Wat zijn de kosten voor een dakkapel?

De kosten kunnen wij voor een dakkapel uitrekenen wanneer u hier vraag naar heeft. De dakkapel wordt merendeels geprefabriceerd in de werkplaats en in grote delen op het dak geconstrueerd. De dakkapel heeft kunststof kozijnen en aan de buitenzijde een onderhoudsvrije trespa afwerking.

 

Volledig ontzorgt worden?

Als wij uw omgevingsvergunning voor u regelen, kunnen wij ook het volgende voor u doen:

Het vorderen van offertes voor de bouw van de dakkapel. Dit doen wij bij een driemanschap gerenommeerde aannemers. Deze offertes zullen wij voor u naast elkaar stellen en u een onvermengd advies geven.

 

Procedure omgevingsvergunning aanvraag gemeente

Procedure aanvraag omgevingsvergunning gemeente

 

Werkwijze omgevingsvergunningaanvraag EN Vastgoed 

Werkwijze indiening omgevingsvergunning EN Vastgoed advies

 

Waar moet u nog meer aan denken bij realisatie/ bouwen

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

knop referenties knop offere knop contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 EN Vastgoed advies verzorgt voor u het aanvragen en opstellen van uw omgevingsvergunning in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.

 

Voorbeelden