EN Vastgoed Advies

Dakopbouw vergunning

Een dakopbouw is een ruimte, kamer of verdieping die op het dak wordt gebouwd, maar kan ook een koepel, torentje of liftkamer zijn.

Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een dakopbouw?

In veel aangelegenheden heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een dakopbouw. Of u er één nodig heeft is na te gaan via onderstaande link:

Doe de omgevingsvergunning check

Let op: Dit is slechts een prognose. Omdat elke gemeente een ander beleid, welstandsniveau, bestemmingsplan, bouwverordening hanteert, kan het zo zijn dat er in uw geval wel of geen omgevingsvergunning nodig is terwijl de omgevingsvergunning-check anders weergeeft.

Indien u twijfelt over de noodzaak van de omgevingsvergunning/bouwvergunning voor een dakopbouw, kunt u altijd zonder verplichting contact met ons opnemen. Hierbij krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijkheden en verplichtingen die er zijn bij realiseren van een dakopbouw.

Kosten aanvraag omgevingsvergunning dakopbouw?

Voor een omgevingsvergunning zijn allerlei kosten van toepassing, de kosten ten behoeve van de gemeente, maar ook de kosten ten behoeve van de omgevingsvergunning tekenaar/aanvrager.

Gemeentelijke kosten omgevingsvergunning:

Goed om te weten is dat de gemeente ca. 2% van de bouwkosten (excl. BTW) rekent aan leges kosten. Voorbeeld: Een dakopbouw kost €25.000 dan zijn de leges kosten van de gemeente ca. €500,- . De leges kosten wijken per gemeente af, neem daarom altijd even een kijkje op uw gemeentelijke website om te kijken met welk percentage/ minimum leges uw gemeente rekent.

Kosten omgevingsvergunningstekening:

De kosten die wij in rekening brengen zijn voor het ontwerpen, tekenen, constructieberekening, aanvragen, indienen en begeleiden van de omgevingsvergunning.

 

Wat zijn de kosten voor een dakopbouw?

De dakopbouw kosten kunnen wij voor u uitrekenen, zoals bijvoorbeeld voor een standaard dakopbouw van 5 meter breed bij 2,5 meter hoog op een zadeldak, compleet afgebouwd

Volledig ontzorgt worden?

Wanneer wij uw omgevingsvergunning aanvraag op ons nemen, kunnen wij ook het volgende voor u betekenen:

Wij vragen offertes aan voor de bouw van de dakopbouw. Dit doen wij bij een trio gerenommeerde aannemers. Deze offertes gaan wij voor u naast elkander beoordelen en geven dan een gedegen advies.

Procedure omgevingsvergunning aanvraag gemeente

Procedure aanvraag omgevingsvergunning gemeente

 

Werkwijze omgevingsvergunningaanvraag EN Vastgoed 

Werkwijze indiening omgevingsvergunning EN Vastgoed advies

 

Waar moet u nog meer aan denken bij realisatie/ bouwen

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

knop referenties knop offere knop contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 EN Vastgoed advies verzorgt voor u het aanvragen en opstellen van uw omgevingsvergunning in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.

 

Voorbeelden