EN Vastgoed Advies

Dakterras vergunning

Een dakterras is een terras op een plat dak. Een dakterras wordt vaak toegepast als er geen ruimte is voor een tuin.

Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een dakterras?

In het grotendeel van de gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een dakterras. Dit is na te gaan via onderstaande link:

Doe de omgevingsvergunning check

Let op: deze uitslag is louter een schatting. Elke gemeente hanteert een ander beleid, bestemmingsplan, bouwverordening en welstandsniveau, daarom kan het zo zijn dat er in uw geval wel of geen omgevingsvergunning noodzakelijk is hoewel de omgevingsvergunning-check anders weergeeft.

Indien u twijfels heeft over de verplichting van de omgevingsvergunning/bouwvergunning voor een dakterras, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Hierdoor krijgt u een helder beeld van de mogelijkheden en obligaties bij het realiseren van een dakterras.

 

Kosten aanvraag omgevingsvergunning dakterras?

Voor een omgevingsvergunning zijn diverse kosten van toepassing, de kosten met betrekking tot de gemeente en de kosten met betrekking tot de vergunning tekenaar/aanvrager.

Gemeentelijke kosten:

Belangrijk om te weten is dat de gemeente ca. 2% van de bouwkosten (excl. BTW) rekent aan leges kosten. Voorbeeld: Een dakterras kost €10.000, dan zijn de leges kosten van de gemeente ca. €200,- . De leges kosten variëren per gemeente, dus breng altijd een bezoek aan uw gemeentelijke website om te zien met welk percentage/ minimum leges uw gemeente werkt.

Kosten Omgevingsvergunningstekening:

Wilt u een prijsopgave voor het ontwerpen, tekenen, constructieberekening, aanvragen, indienen en begeleiden van de omgevingsvergunning voor een standaard dakterras? Dan kunt u deze vrijblijvend opvragen via het contactformulier.

 

Wat zijn de kosten voor een dakterras?

De bouwkosten voor bijvoorbeeld een standaard dakterras van 5 meter breed bij 2,5 meter op plat dak, compleet afgebouwd berekenen wij ook op aanvraag voor u uit. In deze prijs wordt er vanuit gegaan dat er geen grote constructieve wijzigingen hoeven te worden toegepast.

Volledig ontzorgt worden?

Wanneer wij uw omgevingsvergunning aanvraag uit handen nemen is het mogelijk om ook het volgende bij ons te laten doen:

Het opvragen van offertes voor de aanleg van het dakterras. Dit gebeurd bij een drietal gerenommeerde aannemers. Deze offertes vergelijken wij voor u en geven een gedegen advies.

 

Procedure omgevingsvergunning aanvraag gemeente

Procedure aanvraag omgevingsvergunning gemeente

 

Werkwijze omgevingsvergunningaanvraag EN Vastgoed 

Werkwijze indiening omgevingsvergunning EN Vastgoed advies

 

Waar moet u nog meer aan denken bij realisatie/ bouwen

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

knop referenties knop offere knop contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

EN Vastgoed advies verzorgt voor u het aanvragen en opstellen van uw omgevingsvergunning in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.

 

Voorbeelden