EN Vastgoed Advies

Erker vergunning

Een erker is een ruimte, in plattegrond  halfrond, rechthoekig of trapeziumvormig, als uitbreiding van een ruimte of ander vertrek in een gebouw. Deze staat in open verbinding met dit vertrek en stekt uit buiten de gevel. De buitenzijde wordt begrensd door kozijnen. De vloer ligt bij een erker meestal op gelijke hoogte met die van het vertrek waar de erker bijhoort.

 

Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een erker?

In de meeste gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een erker. Dit kunt u nagaan via onderstaande link:

Doe de omgevingsvergunning check

Let op: Dit is alleen maar een schatting. Omdat elke gemeente een ander beleid, welstandsniveau, bestemmingsplan en bouwverordening hanteert, kan het zo zijn dat er in uw zaak wel of geen omgevingsvergunning nodig is hoewel de omgevingsvergunning-check tegendraads weergeeft.

Als u zich betwijfelt over de verplichting van de omgevingsvergunning/bouwvergunning voor een erker, kunt u te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen. Bij dezen krijgt u dan een heldere indruk van de mogelijkheden en verplichtingen met betrekking tot het realiseren van een erker.

 

Kosten aanvraag omgevingsvergunning erker?

Bij de omgevingsvergunning voor een erker zijn verschillende kosten van toepassing, de kosten ten behoeve van de gemeente en de kosten ten behoeve van de vergunning (tekenaar/aanvrager).

Gemeentelijke kosten:

Van belang om te weten is dat de gemeente ongeveer 2% van de bouwkosten (excl. BTW) calculeert aan leges kosten. Voorbeeld: Een dakopbouw kost €10.000, dan zijn de leges kosten van de gemeente ongeveer €200,- . De leges kosten lopen per gemeente uiteen, dus kijk altijd even op de website van uw gemeente om te zien met welk percentage/minimum leges uw gemeente werkt.

Kosten omgevingsvergunningstekening:

De prijs die wij rekenen zijn voor het ontwerpen, tekenen, constructieberekening, aanvragen, indienen en begeleiden van de omgevingsvergunning.

 

Wat zijn de kosten voor een erker?

Wij kunnen alle kosten berekenen zoals bijvoorbeeld voor een standaard erker zoals hieronder afgebeeld van ca. 3 bij 1 meter met een luifel, compleet afgebouwd.

In de prijs zijn de volgende elementen opgenomen:

Fundering, Betonvloer, HSB binnenwanden, Isolatie wanden en dak, Metselwerk buitenmuur, Dakconstructie, Elektra en loodgieterswerk, Stukadoorswerk, kozijnen en glas. De prijs voor het bouwen van de erker/ uitbouw is voor een complete afgebouwde erker/ uitbouw.

Volledig ontzorgt worden?

Wij kunnen ook het volgende doen als wij uw omgevingsvergunning aanvraag uit handen nemen:

Offertes opvragen voor de bouw van de erker. Dit doen wij bij een drietal gunstig bekende aannemers. Deze offertes zullen wij voor u vergelijken en u een gedegen raadgeving geven.

 

Procedure omgevingsvergunning aanvraag gemeente

Procedure aanvraag omgevingsvergunning gemeente

 

Werkwijze omgevingsvergunningaanvraag EN Vastgoed 

Werkwijze indiening omgevingsvergunning EN Vastgoed advies

 

Waar moet u nog meer aan denken bij realisatie/ bouwen

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

knop referenties knop offere knop contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

EN Vastgoed advies verzorgt voor u het aanvragen en opstellen van uw omgevingsvergunning in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.

 

Voorbeelden