EN Vastgoed advies Splitsingsvergunningen Inmeten NEN 2580 Omgevingsvergunningen
 • EN Vastgoed advies

  Vakkundig, veelzijdig, servicegericht, daadkrachtig en innovatief.

 • Splitsingsvergunningen

  Vindt u uw woning te groot of wilt u een deel van uw woning verkopen? Dan heeft u een splitsingsvergunning nodig. EN Vastgoed advies kan u bij dit ingewikkelde en tijdrovende proces helpen.

  Meer weten
 • Inmeten NEN 2580

  Heeft u een conflict met een andere partij over het aantal vierkante meters? EN Vastgoed advies kan u hierin de helpende hand bieden. Wij zijn een onafhankelijke partij die gespecialiseerd is in het inmeten van panden conform NEN 2580.

  Meer weten
 • Omgevingsvergunningen

  EN Vastgoed advies neemt uw vergunningsaanvraag van a tot z uit handen. Van het indienen van de omgevingsvergunning tot het vergelijken van offertes van aannemers en van ontwerp tot volwaardige bouwtekening.

  Meer weten

Omgevingsvergunning Monument

Een monument is een overblijfsel van kunst, architectuur, cultuur of nijverheid dat van algemeen belang wordt geacht om de historische, wetenschappelijke, volkskundige, artistieke, industrieel-archeologische of andere sociaal-culturele waarde.

 

Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een monument?

In veel situaties heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een monument. De benodigdheid van een omgevingsvergunning is na te gaan via onderstaande link:

Doe de omgevingsvergunning check

Let op: De uitslag is louter een schatting. Elke gemeente hanteert een ander beleid, bestemmingsplan, bouwverordening en welstandsniveau, daarom kan het zo zijn dat er in uw kwestie wel of geen omgevingsvergunning nodig is terwijl de omgevingsvergunning-check anders weergeeft.

Wanneer u twijfels heeft over de noodzaak van de omgevingsvergunning/bouwvergunning voor een monument, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u contact opneemt krijgt u een helder beeld van de mogelijkheden en verplichtingen betreft het realiseren van een monument.

 

Kosten aanvraag omgevingsvergunning monument?

Bij de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een monument zijn diverse kosten van toepassing. Er zijn de kosten met betrekking tot gemeente en de kosten met betrekking tot de omgevingsvergunning tekenaar/aanvrager.

Gemeentelijke kosten:

Belangrijk om hierbij te weten is dat de gemeente ca. 2% van de bouwkosten (excl. BTW) doorberekend aan leges kosten. De kosten van de leges verschillen wel per gemeente dus neem altijd even een kijkje op de website van uw gemeente om te zien met welk percentage/ minimum leges uw gemeente rekent.

Kosten omgevingsvergunningstekening:

Wij rekenen kosten voor het ontwerpen, tekenen, constructieberekening, aanvragen, indienen en begeleiden van de omgevingsvergunning.

 

Wat zijn de kosten voor een monument?

De kosten voor het renoveren/restaureren van een monument zijn zeer variabel.

Volledig ontzorgt worden?

Als wij met uw omgevingsvergunning aanvraag aan het werk gaan kunnen wij ook het volgende voor u doen:

Het opvragen van offertes voor de bouw van het monument. De offertes vragen wij op bij een drietal gerenommeerde aannemers. Wij vergelijken de offertes voor u en geven een gedegen advies.

Procedure omgevingsvergunning aanvraag gemeente

Procedure aanvraag omgevingsvergunning gemeente

 

Werkwijze omgevingsvergunningaanvraag EN Vastgoed 

Werkwijze indiening omgevingsvergunning EN Vastgoed advies

 

Waar moet u nog meer aan denken bij realisatie/ bouwen

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

knop referenties knop offere knop contact

Bent u geïnteresseerd in deze diensten dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

EN Vastgoed advies verzorgt voor u het aanvragen en opstellen van uw omgevingsvergunning in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.

 

Voorbeelden