EN Vastgoed Advies

Overkapping vergunning

Een overkapping is een verzamelnaam van allerlei verschillende soorten overkappingen. Je hebt ze als carport, stationskap, perronkap, baldakijn, enzovoort.

 

Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor het maken van een overkapping?

Voor het maken van een overkapping heeft u in de meeste gevallen een omgevingsvergunning nodig. Of dit echt zo is kunt u nagaan via onderstaande link:

Doe de omgevingsvergunning check

Let op: De uitkomst van de omgevingsvergunning-check is louter een schatting. Omdat er bij elke gemeente een ander beleid, bestemmingsplan, bouwverordening en welstandsniveau wordt gehanteerd, kan het geval zo zijn dat er bij u juist wel of geen omgevingsvergunning nodig is hoewel de omgevingsvergunning-check anders weergeeft.

Als u onzeker bent over de verplichting van de omgevingsvergunning/bouwvergunning voor een overkapping, kunt u bij ons altijd vrijblijvend contact opnemen. Door contact op te nemen krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijkheden en verplichtingen die komen bij het realiseren van een overkapping.

 

Kosten aanvraag omgevingsvergunning overkapping?

Bij een omgevingsvergunning komen een meerdere soorten kosten kijken, Er zijn kosten met betrekking tot de gemeente en de kosten met betrekking tot de vergunning tekenaar/aanvrager.

Gemeentelijke kosten:

Handig om hierbij te weten is dat de gemeente ca. 2% van de bouwkosten (excl. BTW) rekent aan leges kosten. Voorbeeld: De overkapping maken kost €20.000, dan zijn de leges kosten van de gemeente ca. €400,- . Er zit per gemeente wel verschil in de leges kosten, daarom moet u altijd even een kijkje nemen op de gemeentelijke website om te kunnen zien met welk percentage uw gemeente werkt.

Kosten omgevingsvergunningstekening

Wij brengen kosten in rekening voor het ontwerpen, tekenen, constructieberekening, aanvragen, indienen en begeleiden van de omgevingsvergunning.

 

Wat zijn de kosten voor een overkapping?

In de prijs voor een standaard luxe overkapping bij het maken van 5 meter bij 2,5 meter, compleet afgebouwd zijn de volgende elementen opgenomen:

Fundering, Betonvloer, Houten draagconstructie en overkapping afwerking. Deze prijs is voor een compleet afgebouwde terras overkapping.

 

Volledig ontzorgt worden?

Op het moment dat wij uw omgevingsvergunning aanvraag uit handen nemen, kunnen wij ook het volgende voor u betekenen:

Wij vragen offertes voor de bouw van de overkapping op. Dit gebeurt wij bij een drietal befaamde aannemers. Deze offertes zullen wij voor u vergelijken en u een betrouwbare advies geven.

 

Procedure omgevingsvergunning aanvraag bij gemeente

Procedure aanvraag omgevingsvergunning gemeente

 

Werkwijze omgevingsvergunningaanvraag EN Vastgoed advies

Werkwijze indiening omgevingsvergunning EN Vastgoed advies

 

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

knop referenties knop offere knop contact

Bent u geïnteresseerd in deze diensten dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 EN Vastgoed advies verzorgt voor u het aanvragen en opstellen van uw omgevingsvergunning in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.

 

Voorbeelden