EN Vastgoed Advies

Serre vergunning

Een serre is een aanbouw op de begane grond aan een woning, soms vrijstaand, die grotendeels uit glas bestaat.

 

Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een serre bouwen?

Als u een serre wilt gaan plaatsen heeft u in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. Of dit bij u het geval is kunt u controleren via onderstaande link:

Doe de omgevingsvergunning check

Let op: Dit is slechts een schatting. Omdat het zo is dat elke gemeente een ander beleid, bestemmingsplan, bouwverordening en welstandsniveau hanteert, kan het zo zijn dat er in uw zaak juist wel of juist geen omgevingsvergunning nodig is hoewel de omgevingsvergunning-check anders weergeeft.

Als er bij u twijfel bestaat over de noodzakelijkheid van de omgevingsvergunning/bouwvergunning voor een serre bouwen, kunt u altijd contact met ons opnemen. U krijgt een helder overzicht van de mogelijkheden en noodzakelijkheden betreft het plaatsen van een serre.

 

Kosten aanvraag omgevingsvergunning serre bouwen?

Bij een omgevingsvergunning zijn een variatie aan kosten van toepassing, de kosten ten behoeve van de gemeente en de kosten ten behoeve van de vergunning tekenaar/aanvrager.

Gemeentelijke kosten:

Wat van pas kan komen om te weten is dat de gemeente ca. 2% van de bouwkosten (excl. btw) doorberekend aan leges kosten. Voorbeeld: De serre bouwen kost €20.000, dan berekend de gemeente ca. €400,- door aan leges kosten. De leges kosten wijken per gemeente af, dus zorg dat u altijd even een kijkje op de gemeentelijke website neemt om te kunnen waarnemen met welk percentage uw gemeente werkt.

Kosten omgevingsvergunningstekening:

Wij berekenen kosten door voor het ontwerpen, tekenen, constructieberekening, aanvragen, indienen en begeleiden van de vergunning.

 

Wat zijn de kosten voor een serre?

In de kosten voor een standaard serre van bijvoorbeeld 5 meter bij 2,5 meter, zijn de volgende elementen verwerkt:

Fundering, Betonvloer, HSB binnenwanden, Isolatie wanden, metselwerk zijbuitenmuren, Elektra, loodgieterswerk, Stukadoorswerk en kozijnen/glas. Deze prijs is voor een compleet afgebouwde serre.

Volledig ontzorgt worden?

Indien wij uw omgevingsvergunning aanvraag op ons nemen, kunnen wij ook het volgende voor u betekenen:

De offertes opvragen voor de bouw van de serre. Dit gebeurt bij een trio befaamde aannemers. Deze offertes zullen wij voor u vergelijken en u een degelijk advies geven.

 

Procedure omgevingsvergunning aanvraag bij gemeente

Procedure aanvraag omgevingsvergunning gemeente

 

Werkwijze omgevingsvergunningaanvraag EN Vastgoed advies

Werkwijze indiening omgevingsvergunning EN Vastgoed advies

 

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

knop referenties knop offere knop contact

Bent u geïnteresseerd in deze diensten dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 EN Vastgoed advies verzorgt voor u het aanvragen en opstellen van uw omgevingsvergunning in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.