EN Vastgoed Advies

Veranda omgevingsvergunning

Een veranda is een aanbouw aan een woning, meestal slechts een afdak steunend op houten palen. De vloer van de veranda is meestal van hout en gelijk met de vloerhoogte die binnenshuis doorloopt.

Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor een veranda?

Er is in veel situaties een omgevingsvergunning nodig voor een veranda. Via de omgevingsvergunning-check kunt u nagaan of dit ook voor uw situatie geldt.

Doe de omgevingsvergunning check

Let op: De omgevingsvergunning-check is slechts een schatting. Elke gemeente gebruikt een ander beleid, bestemmingsplan, bouwverordening en welstandsniveau, daarom kan het geval zo zijn dat er in uw toestand juist wel of geen omgevingsvergunning essentieel is terwijl de omgevingsvergunning-check anders weer geeft.

Zodra erbij u twijfel onstaat over de verplichting van de omgevingsvergunning/bouwvergunning voor een veranda, kunt u te alleen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u contact met ons opneemt krijgt u een duidelijk beeld van alle verplichtingen en mogelijkheden die er zijn bij het realiseren van een veranda.

Kosten aanvraag omgevingsvergunning veranda?

Bij de omgevingsvergunning van een veranda zijn varia kosten van toepassing, de kosten met betrekking op de omgevingsvergunning tekenaar/aanvrager en de kosten met betrekking op de gemeente.

Gemeentelijke kosten:
Het is goed om te weten dat de gemeente ca. 2% van de bouwkosten (excl. btw) rekent aan leges kosten. Voorbeeld: De veranda bouwen kost €5.000, dan zijn de leges kosten van de gemeente ca. €100,- . De leges kosten zijn verschillend per gemeente, dus zorg dat u altijd even een kijkje neemt op de gemeentelijke website om te kunnen zien met welk percentage uw gemeente werkt.

Kosten omgevingsvergunning tekening:
Wij rekenen kosten voor ontwerpen, tekenen, constructieberekening, aanvragen, indienen en begeleiden van de omgevingsvergunning.

 

Wat zijn de kosten voor een veranda?

In de prijs voor bijvoorbeeld een standaard luxe veranda van 5 meter bij 2,5 meter zijn de volgende elementen opgenomen.

Fundering, Betonvloer, Houten draagconstructie en overkapping afwerking. De gegeven prijs is voor een compleet afgebouwde veranda.

Volledig ontzorgt worden?

Bij het uit handen nemen van uw omgevingsvergunning aanvraag kunnen wij ook het volgende voor u betekenen:

Wij kunnen offertes opvragen voor de bouw van de veranda. Dit gebeurt bij een drietal gunstig bekende aannemers. Deze offertes worden geheel door ons voor u vergeleken en u krijgt een onvermengd advies.

Procedure omgevingsvergunning aanvraag bij gemeente

Procedure aanvraag omgevingsvergunning gemeente

 

Werkwijze omgevingsvergunningaanvraag EN Vastgoed advies

Werkwijze indiening omgevingsvergunning EN Vastgoed advies

 

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

knop referenties knop offere knop contact

Bent u geïnteresseerd in deze diensten dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 EN Vastgoed advies verzorgt voor u het aanvragen en opstellen van uw omgevingsvergunning in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.