EN Vastgoed advies Splitsingsvergunningen Inmeten NEN 2580 Omgevingsvergunningen
 • EN Vastgoed advies

  Vakkundig, veelzijdig, servicegericht, daadkrachtig en innovatief.

 • Splitsingsvergunningen

  Vindt u uw woning te groot of wilt u een deel van uw woning verkopen? Dan heeft u een splitsingsvergunning nodig. EN Vastgoed advies kan u bij dit ingewikkelde en tijdrovende proces helpen.

  Meer weten
 • Inmeten NEN 2580

  Heeft u een conflict met een andere partij over het aantal vierkante meters? EN Vastgoed advies kan u hierin de helpende hand bieden. Wij zijn een onafhankelijke partij die gespecialiseerd is in het inmeten van panden conform NEN 2580.

  Meer weten
 • Omgevingsvergunningen

  EN Vastgoed advies neemt uw vergunningsaanvraag van a tot z uit handen. Van het indienen van de omgevingsvergunning tot het vergelijken van offertes van aannemers en van ontwerp tot volwaardige bouwtekening.

  Meer weten

Verbouwen omgevingsvergunning

Een verbouwing is een bouwkundige wijziging aan een bestaand gebouw. Dit kan een uitbreiding zijn, maar ook een gewijzigde indeling. Zo is een bijkeuken aan een huis bouwen een verbouwing, maar ook het plaatsen van een nieuwe badkamer. Een grondige verbouwing heet een renovatie.

Heeft u een omgevingsvergunning nodig om te verbouwen?

Bij verbouwingen is in het grootste deel van de gevallen een omgevingsvergunning noodzakelijk. Of dit bij uw verbouwing ook nodig is te controleren met de onderstaande link:

Doe de omgevingsvergunning check

Let op: De uitkomst hiervan is alleen maar een schatting. Dit komt omdat elke gemeente een ander beleid, bestemmingsplan, bouwverordening en welstandsniveau wordt gehanteert. Daarom kan het geval zo zijn dat er in uw geval wel of geen omgevingsvergunning nodig is terwijl de omgevingsvergunning-check een andere uitkomst geeft.

Op het moment dat er twijfel bestaat over de noodzakelijkheid van de omgevingsvergunning/bouwvergunning voor een verbouwing, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Met het vrijblijvende contact krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijkheden en verplichtingen die u tegenkomt bij het realiseren van een verbouwing.

 

Kosten aanvraag omgevingsvergunning verbouwing?

Bij de omgevingsvergunning om te verbouwen zijn allerlei kosten van toepassing, er zijn de kosten met betrekking tot de gemeente en de kosten met betrekking tot de omgevingsvergunning tekenaar/aanvrager.

Gemeentelijke kosten:

De gemeente rekent ca. 2% van de bouwkosten (excl. btw) aan leges kosten. De leges kosten lopen per gemeente uiteen, dus bezoek altijd even uw gemeentelijke website om te kijken met welk percentage/ minimum leges uw gemeente rekent.

Kosten omgevingsvergunningstekening:

Wij rekenen kosten voor het tekenen, constructieberekening, aanvragen, indienen en begeleiden van de omgevingsvergunning.

 

Wat zijn de kosten voor een verbouwing?

De verbouwingskosten zijn heel erg variabel. Dit heeft te maken met het type en de grootte van de verbouwing. Wij kunnen hier helaas geen vaste prijs voor omschrijven.

Volledig ontzorgt worden?

Wanneer wij uw vergunningsaanvraag uit handen nemen is het mogelijk dat wij het volgende voor u regelen:

Wij vragen bij een drietal gerenommeerde aannemers offertes op voor de verbouwing. Deze vergelijken wij voor u  en dan komen wij met een gedegen advies..

 

Procedure omgevingsvergunning aanvraag bij gemeente

Procedure aanvraag omgevingsvergunning gemeente

 

Werkwijze omgevingsvergunningaanvraag EN Vastgoed advies

Werkwijze indiening omgevingsvergunning EN Vastgoed advies

 

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

Waar moet u nog meer aan denken bij een verbouwing?

knop referenties knop offere knop contact

Bent u geïnteresseerd in deze diensten dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 EN Vastgoed advies verzorgt voor u het aanvragen en opstellen van uw omgevingsvergunning in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.

 

Voorbeelden