EN Vastgoed advies Splitsingsvergunningen Inmeten NEN 2580 Omgevingsvergunningen
 • EN Vastgoed advies

  Vakkundig, veelzijdig, servicegericht, daadkrachtig en innovatief.

 • Splitsingsvergunningen

  Vindt u uw woning te groot of wilt u een deel van uw woning verkopen? Dan heeft u een splitsingsvergunning nodig. EN Vastgoed advies kan u bij dit ingewikkelde en tijdrovende proces helpen.

  Meer weten
 • Inmeten NEN 2580

  Heeft u een conflict met een andere partij over het aantal vierkante meters? EN Vastgoed advies kan u hierin de helpende hand bieden. Wij zijn een onafhankelijke partij die gespecialiseerd is in het inmeten van panden conform NEN 2580.

  Meer weten
 • Omgevingsvergunningen

  EN Vastgoed advies neemt uw vergunningsaanvraag van a tot z uit handen. Van het indienen van de omgevingsvergunning tot het vergelijken van offertes van aannemers en van ontwerp tot volwaardige bouwtekening.

  Meer weten

Ontruimingsplattegrond

Een ontruimingsplattegrond is bedoeld om gebruikers van een gebouw te informeren over vluchtwegen tijdens een calamiteit. Op de ontruimingsplattegrond wordt aangegeven waar in het gebouw o.a. (hand)brandbestrijdingsmiddelen, handbrandmelders en reddingsmiddelen zich bevinden. De ontruimingsplattegrond is ook onderdeel van het ontruimingsplan. Het kan ook informatief worden opgehangen wanneer een ontruimingsplan niet noodzakelijk is.

 

Ontruimingsplattegrond verpicht?

Het Gebruiksbesluit geeft aan dat gebouwen die verplicht voorzien moeten worden van een brandmeld- ontruimingsalarminstallatie, eveneens een ontruimingsplan met ontruimingsplattegronden moeten hebben.Wanneer een gebruiksvergunning of gebruiksmelding nodig is, is vanzelfsprekend ook het ontruimingsplan verplicht:

 • voor gebouwen waarin meer dan vijftig personen tegelijk aanwezig zullen zijn;
 • voor gebouwen waar bedrijfsmatig gevaarlijke stoffen worden opgeslagen zoals aangegeven in de Regeling Bouwbesluit Brandveiligheid;
 • voor gebouwen waarin aan meer dan vier personen bedrijfsmatig of in het kader van verzorging nachtverblijf zal worden gegeven;
 • voor gebouwen waarin aan meer dan tien kinderen jonger dan twaalf jaar, of aan meer dan tien lichamelijk en/of geestelijk gehandicapten dagverblijf zal worden verschaft.

 

Onze werkwijze

EN Vastgoed maakt op basis van beschikbare tekeningen of na inmeting van uw pand de tekeningen. Hierbij kunnen wij alvast rekening houden met eventuele nieuwe indelingen of verbouwingen. Wij maken overzichtelijke en duidelijke plattegronden op basis van NEN-en-ISO 7010 en de NEN 1414. Op de ontruimingsplattegrond wordt in één oogopslag duidelijk waar de dichtstbijzijnde uitgangen en brandbestrijdingsmiddelen zich bevinden.

Tevens  toetsen we bestaande ontruimingsplattegronden op actualiteit.

knop referenties knop offere knop contact

Bent u geïnteresseerd in deze diensten dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 EN Vastgoed advies verzorgt ontruimingsplattegronden in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.

 

Voorbeelden

 

Bedrijfsfilm

NEN 2580 meting

Plattegronden