EN Vastgoed Advies

Sloopvergunning

Sloop is het afbreken of uit elkaar nemen van een roerend of onroerend goed.

 

Heeft u een sloopvergunning nodig voor het slopen van een bouwwerk?

Voor de sloop van een gebouw of een onderdeel ervan heeft u in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. De benodigdheden hiervoor is na te gaan via onderstaande link: omgevingsvergunning-check.

Let op: De uitslag van de omgevingsvergunning-check is louter een schatting. Vanwege dat erbij elke gemeente een ander beleid, bestemmingsplan, bouwverordening en welstandsniveau wordt gehanteerd kan het zo zijn dat er in uw omstandigheid wel of geen omgevingsvergunning noodzakelijk is terwijl de omgevingsvergunning-check anders laat zien.

Als er bij u onzekerheid bestaat over de verplichting van de omgevingsvergunning/bouwvergunning voor het slopen, kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met één van onze medewerkers. Hierdoor krijgt u een duidelijke omschrijving van de mogelijkheden en verplichtingen betreft de sloop van een gebouw.

 

Kosten aanvraag sloopvergunning?

Bij een sloopvergunning zijn diverse kosten van toepassing, Er bestaan de kosten met betrekking op de gemeente en de kosten met betrekking op de omgevingsvergunning tekenaar/aanvrager.

Gemeentelijke kosten:
De gemeente rekent ongeveer 2% van de sloopkosten (excl. BTW) aan leges kosten. Neem dit dus mee in de kosten voor sloopwerkzaamheden. De leges kosten variëren wel per gemeente, dus zorg dat u van te voren altijd even hebt gekeken op de website van de gemeente om te controleren met welk percentage/ minimum leges er door uw gemeente word gerekend.

Kosten sloopvergunning tekenen:
De kosten die wij rekenen zijn voor het tekenen, constructieberekening, asbest inventarisatierapport, aanvragen, indienen en begeleiden van de vergunning.

 

Wat zijn de kosten voor het slopen?

De sloopkosten zijn heel erg variabel. Dit heeft te maken met het type materiaal en de afvoerkosten hiervan. Wij kunnen hier helaas geen vaste prijs voor geven.

 

 

Procedure omgevingsvergunning aanvraag bij gemeente

Procedure aanvraag omgevingsvergunning gemeente

 

Werkwijze omgevingsvergunningaanvraag EN Vastgoed advies

Werkwijze indiening omgevingsvergunning EN Vastgoed advies

 

knop referenties knop offere knop contact

Bent u geïnteresseerd in deze diensten dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 EN Vastgoed advies verzorgt voor u het aanvragen en opstellen van uw omgevingsvergunning in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, eigenlijk in een groot deel van Nederland.

 

Voorbeelden