EN Vastgoed advies Splitsingsvergunningen Inmeten NEN 2580 Omgevingsvergunningen
 • EN Vastgoed advies

  Vakkundig, veelzijdig, servicegericht, daadkrachtig en innovatief.

 • Splitsingsvergunningen

  Vindt u uw woning te groot of wilt u een deel van uw woning verkopen? Dan heeft u een splitsingsvergunning nodig. EN Vastgoed advies kan u bij dit ingewikkelde en tijdrovende proces helpen.

  Meer weten
 • Inmeten NEN 2580

  Heeft u een conflict met een andere partij over het aantal vierkante meters? EN Vastgoed advies kan u hierin de helpende hand bieden. Wij zijn een onafhankelijke partij die gespecialiseerd is in het inmeten van panden conform NEN 2580.

  Meer weten
 • Omgevingsvergunningen

  EN Vastgoed advies neemt uw vergunningsaanvraag van a tot z uit handen. Van het indienen van de omgevingsvergunning tot het vergelijken van offertes van aannemers en van ontwerp tot volwaardige bouwtekening.

  Meer weten

Welstandstoets

Als u een omgevingsvergunning aanvraagt voor bouwactiviteiten, is de kans groot dat uw plan getest wordt door de welstandscommissie. In bepaalde gebieden moeten bouwplannen namelijk aan de welstandseisen voldoen.

De welstandseisen staan beschreven in de welstandsnota. Dit zijn voorwaarden waar een gebouw aan moet voldoen op gebied van vormgeving, kleur- en materiaalgebruik.

 

Waarom een Welstandstoets?

EN Vastgoed kan uw wensen ook testen aan de redelijke eisen van de welstand vóórdat u een vergunning aanvraagt. Het resultaat van het onderzoek formuleren wij in een welstandsadviesrapport. Het scheelt tijd en geld wanneer u eventuele tegenstrijdigheden met de welstandsnota vooraf kunt tackelen.

 

Werkwijze en Welstandsniveaus

Sommige gemeente werken met welstandsniveaus, meestal drie niveaus. Voor het grootste deel van het bebouwde gebied geldt een soepel welstandsniveau. In gebieden die bijzondere waarden hebben zoals een beschermd stadsgezicht of een grote bijdrage leveren aan de beleving van de omgeving geldt een bijzonder niveau. In gebieden die weinig invloed hebben op de beleving van de omgeving kennen we een welstandsvrij niveau.

 

Gerelateerde diensten

Wanneer u een omgevingsvergunning aanvraagt wordt het plan niet alleen getoetst aan de welstandsnota, maar ook aan het bestemmingsplan. Daarnaast wordt gekeken of er juiste, betrouwbare , bouwkundige tekeningen worden aangeleverd. EN Vastgoed is zeer ervaren op dit gebied en kunnen daardoor zorg dragen voor al deze aspecten:

 

knop referenties knop offere knop contact

Bent u geïnteresseerd in deze diensten dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

EN Vastgoed advies verzorgt uw welstandstoets in: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek. Kortom in bijna heel Nederland!