EN Vastgoed Advies

Woningwaarderingsstelsel (WWS)

Het woningwaarderingsstelsel (WWS) is een systeem om een redelijke huurprijs voor een woning vast te stellen. De woningwaarderingsstelsel puntentelling wordt gebruikt door verhuurders die willen bepalen welke maximale huur zij kunnen vragen of juist door huurders wie huurverlaging als hun doel hebben. Wanneer beide partijen hier niet uit komen, dan kan de Huurcommissie de puntentelling gebruiken.

 

Waarom een woningwaarderingsstelsel puntentelling?

Naast dat de WWS puntentelling een goed inzicht geeft over de maximale huur, heeft u als verhuurder een officiële onderbouwing van uw huurprijs. Wanneer u huurder bent, kunt u gemakkelijk nagaan of de huur die u betaald wel overeenstemming is aan de kwaliteit van de woning.

  • Duidelijkheid over maximale huurprijs;
  • Inzicht in mogelijkheden tot huursverhoging of verlaging;
  • Goed te combineren met Energie Index en Energielabel.

 

Energielabel en WWS puntentelling

Bij verhuur van woningen bent u verplicht om een energielabel te kunnen overhandigen. Niet alleen het energielabel, maar ook de energie-index kunnen wij voor u verzorgen. De energie-index geeft aan de hand van een getal weer wat de energetische prestatie is van uw woning. Wanneer de index positief uitvalt, kunnen wij extra punten toekennen op de WWS puntentelling.

 

Werkwijze Woningwaarderingsstelsel

Een woning krijgt de WWS-punten toegekend aan de hand van de aanwezige voorzieningen (badkamer, keuken, etc.), de locatie, het energielabel en de oppervlakte. Er zijn aparte puntensystemen voor zelfstandige en onzelfstandige woningen.

Bij de zelfstandige woning kunnen ook punten worden toegekend aan de hand van de omgeving. Dit is bij onzelfstandige woonruimten (zoals een studentenkamer) niet mogelijk. Sinds 2011 mag men ook de waarde van het energielabel meenemen in de puntentelling.

Bij het opstellen van de puntentelling houden wij ons aan de regelgeving van de huurcommissie.

 

wws woningwaarderingsstelsel puntentelling wws woningwaarderingsstelsel puntentelling wws woningwaarderingsstelsel puntentelling

Bent u geïnteresseerd in deze diensten dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 EN Vastgoed advies verzorgt  woningwaarderingsstelsel puntentellingen in de regio’s: Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Den Helder, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Wormerland, Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, kortom, door bijna heel Nederland!

WWS Woningwaarderingsstelsel Puntentelling

 

Voorbeelden